භාතිය සහ සන්තුෂ්

විකිපීඩියා, නිදහස් විශ්වකෝෂය වෙතින්
Jump to navigation Jump to search
භාතිය සහ සන්තුෂ්
Bathiya And Santhush.jpg
භාතිය ජයකොඩි (වමේ) සහ සන්තුෂ් වීරමන් (දකුණේ)
පසුබිම් තොරතුරු
සම්භවයකොළඹ, ශ්‍රී ලංකා
ප්‍රභේදශ්‍රී ලාංකික සංගීතය, පොප්, ආර් ඇන් බී, හිප්-පොප්
සක්‍රීය වර්ෂ1998–සිට
ලේබලතොරණ මියුසික්,සෝනී බී.එම්.ජී, යුනිවර්සල් මියුසික්, එම්-ඉන්ටර්ටෙයිට්මන්ට්, එස්.ජී.එම්. ටියුන්
සම්බන්ධිත රඟපෑම්අශාන්ති ද අල්විස් , නිරෝෂා විරාජිනි , රන්දීර් විතාන, උමාරියා සිංහවංශ, හරිහරන්, ආශා බෝස්ලි
වෙබ් අඩවියwww.bnsmusic.com
සාමාජිකයින්භාතිය ජයකොඩි
සන්තුෂ් වීරමන්

Awards and accomplishments[සංස්කරණය]

  • First Sri Lankan artists to secure a Music Publishing Contract under "UNIVERSAL MUSIC PUBLISHING" in 2002.
  • First Sri Lankan artists to sign a recording contract with "සෝනි බී.එම්.ජී", in 2002
  • ජයග්‍රාකකයා - Silver Award, "Azia Dauysy" Music Festival කසකස්තාන් 2001
  • ජයග්‍රාකකයා - Bronze Award, Shanghai Music Festival China 2001
  • Composers & Performers of the Official Sri Lankan Cricket Anthem for Sri Lanka Cricket 2002 - Apa jathiye naamayen..
  • Bronze Award Winners at the Shanghai Music Festival 2001
  • ජයග්‍රාකකයා - TYOP Award for the contribution to Culture & Arts, Ten Young Outstanding Persons of the year awards (TOYP) 2002
  • ජයග්‍රාකකයා - Best fusion band, Golden Clef Award for the 2002
  • Bronze award - 4th Sunflower Pop Music Festival in Zernjanin Serbia 2003
  • Special Achievement Award Winners at the "Astana Music Festival" in Kazakhstan in 2005
  • ජයග්‍රාකකයා - "Male Icon-2006" entertainment industry award (Award ceremony was held on 14 June 2007 at the Colombo Hilton)
  • ජයග්‍රාකකයා - Most Popular Artiste of the Year Award, Sirasa Music Awards 2007
  • Runners-up - Best Music Video, for Res Vihidena Samanaliyak, Derana Music Video Awards 2009
  • First Sri Lankan artists to release a song with Indian collaboration. BNS released a track called "යාල් පානමෙන්" featuring icon Indian singer හරිහරන් 2009
  • Collaboration with ආශා බෝස්ලෙ in June 2009 on their 5th album "සරා සිහින" which was released in September 2010
  • Runner-up - Music Video of Lanka Matha, Derana Music Video Awards 2010
  • Performed at the opening act of the IIFA Awards 2010. BNS was also Co-writers of the IIFA awards 2010 opening music track together with Jananath Warakagoda.
  • Performed at 2011 ICC Cricket World Cup opening ceremony, as ambassadors of Sri Lankan music.
  • ජයග්‍රාකකයා - award for outstanding contribution to the Sri Lankan Music Industry, Derana Music Video Awards 2012
  • Composed and Performed of the official theme song for ICC Cricket T20 Worldcup Song 2012
  • Composed the Song "Achale" sung by Indian Pop Idol Sonu Nigam for the Japanese Animation Movie "The Mistical Laws" in 2013
  • Performed and co-directed of the official theme song for the Commonwealth Heads of Government Meeting (චෝග්ම්) 2013

Discography[සංස්කරණය]

වසර ඇල්බමය් ලේබලය
1998 වසන්තයේ ආ තොරන මියුසික්
2000 ලයිෆ් තොරන මියුසික්
2002 තාරුණ්‍යයේ සෝනි බී.එම්.ජී
2004 හිරිපොද වැස්ස (මූවී ඕ.එස්.ටී) එස්.ජි.එම්. ටියුන්ස්
2005 නේත්තරා සෝනි බී.එම්.ජී
2007 රැස විහිදෙන එස්.ජී.එම්. ටියුන්ස්
2007 ආයුබෝවන් යුනිවර්සල් මියුසික්
2007 ආසයි මං පියාඹන්න (මූවි ඕ.එස්.ටී) එස්.ජී.එම්. ටියුන්ස්
2008 ශහීනා එස්.ජී.එම්. ටියුන්ස්
2008 රෝස කැලේ (මූවි ඕ.එස්.ටී) එස්.ජී.එම්. ටියුන්ස්
2009 ලංකා මාතා එස්.ජී.එම්. ටියුන්ස්
2010 ඩාන්සින් ස්ටාර්ස් (මූවී ඕ.එස්.ටී)" එම් එන්ටර්ටේයිට්මන්ට්
2010 සරා සිහින එස්.ජී.එම්. ටියුන්ස්
2015 ප්‍රවේගය" එස්.ජී.එම්. ටියුන්ස්

මූලාශ්‍ර[සංස්කරණය]

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13][14][15]

  1. "Current Affairs". Priu.gov.lk. 2002-02-25. Retrieved 2015-08-11.
  2. "BUSINESS TODAY - Dialog reappoints Bathiya and Santhush as Kit Brand Ambassadors". Businesstoday.lk. Retrieved 2015-08-11.
  3. [1] වේබැක් මැශින් මගින් Archived පෙබරවාරි 22, 2013
  4. "BUSINESS TODAY - Message Of Patriotism Through Mother Sri Lanka". Businesstoday.lk. Retrieved 2015-08-11.
  5. "BUSINESS TODAY - Maliban Lemon Puff re-launched with a new look and taste". Businesstoday.lk. Retrieved 2015-08-11.
  6. "BUSINESS TODAY - HNB Assurance launches "myhome" and "myhealth"". Businesstoday.lk. Retrieved 2015-08-11.
  7. "Bathiya & Santhush | Vernon Corea 1927-2002". Vernoncorea.wordpress.com. Retrieved 2015-08-11.
  8. "The Island - Business". Island.lk. Retrieved 2015-08-11.
  9. "Bathiya and Santhush on Vernon Corea | Vernon Corea 1927-2002". Vernoncorea.wordpress.com. 2012-09-29. Retrieved 2015-08-11.
  10. "The Island-Business". Island.lk. Retrieved 2015-08-11.
  11. ":: Daily Mirror - FINANCIAL TIMES ::". Archives.dailymirror.lk. 2007-09-05. Retrieved 2015-08-11.
  12. [2] වේබැක් මැශින් මගින් Archived අප්‍රේල් 3, 2015
  13. "McDonalds launches delivery service". Sundayobserver.lk. 2015-03-08. Retrieved 2015-08-11.
  14. "SLPL 2012- MASCOT WOULD BE 'FUN LION'". Gossip Lanka News [English]. 2012-07-21. Retrieved 2015-08-11.
  15. "HNB Assurance launches 'myhome' and 'myhealth' :::DailyFT - Be Empowered". Ft.lk. Retrieved 2015-08-11.

බාහිර ලිපි[සංස්කරණය]

"https://si.wikipedia.org/w/index.php?title=භාතිය_සහ_සන්තුෂ්&oldid=374617" වෙතින් සම්ප්‍රවේශනය කෙරිණි